Ethereum Classic schiet omhoog na dit nieuws

Dat is een flinke piek
Een stijging die zelden voorkomt in de crypto-wereld.

Ethereum Classic (ETC) zat zoals veel grote cryptocurrency een beetje in een sleur. Na de gigantische pieken van rond de jaarwisseling doen munten als de Bitcoin het de laatste maanden maar karig. Nieuws rondom de ETC liet de koers daarentegen fiks omhoogschieten.

Binnen een klein half uur schoot de waarde van Ethereum Classic met ruim 25% omhoog, van zo’n $12,89 dollar naar maar liefst $16,15 dollar. Naast het ‘reguliere’ Ethereum (ETH) gaat Coinbase namelijk nu ook het door een hard fork afgesplitste ETC verhandelen.

Om aangeboden te worden op het digitale handelsplatform is overduidelijk een big deal en het gebeurt dan ook vaker dat een cryptomunt binnen zo’n korte periode een kwart van zijn eigen waarde stijgt. De piek was overigens van korte duur, want na een paar uur normaliseerde de koers weer naar rond de $15,50 dollar per eenheid. De munt lijkt daarmee wel de gigantische keldering van veel cryptomunten (door een simpele hack) te hebben overwonnen.

Ondertussen liet een Nederlands bedrijf weten dat er een kwalijke bug op de site van de handelsplaats te vinden was. Ook lees je in dit artikel waarom Apple het minen van cryptomunten op hun apparaten verbiedt. Wil je na dit nieuws zelf ETC gaan minen? Dan is dit moederbord iets voor jou.

Chart @Coinmarketcap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *