EU waarschuwt Apple opnieuw om in-app aankopen

In-app aankopenDe Europese Commissie vindt dat de techgigant met nog strengere maatregelen moet komen, om ouders te beschermen tegen enorme rekeningen en freemium apps aan banden te leggen.

Wie de App Store of Play Store wel eens opent, zal zien dat gratis apps bezig zijn met een opmars. Sommige apps zijn echter iets minder gratis dan andere, en proberen je via allerlei in-app aankopen alsnog te verleiden geld uit te geven. Dat moet anders, zo stelt de Europese Commissie.

Vorig jaar kregen Google en Apple al een waarschuwing omtrent in-app aankopen en eiste de Commissie dat ze strengere regels zouden toepassen. Google ging daarmee aan de slag, maar volgens de Commissie heeft vooral Apple in de tussentijd te weinig vooruitgang geboekt op het gebied van in-app aankopen.

Het bedrijf heeft in de ogen van de Commissie nog geen duidelijke maatregelen genomen. In een reactie laat Apple weten wel bezig te zijn met bepaalde functies, die onbedoelde in-app aankopen zouden moeten voorkomen. Die laten echter nog even op zich wachten.

Zo wordt er bijvoorbeeld in iOS 8 een ‘ask to buy’ functie toegevoegd. Kinderen zouden daarmee eerst toestemming moeten vragen aan hun ouders, voordat er iets gekocht kan worden in een app. Toch blijft de techgigant volhouden dat ze op dit gebied meer controles uitvoeren dan de concurrentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *