Europa gaat 5G-techniek uit Korea halen

Mobiel internet via 5G
We hebben de 4G-boot namelijk compleet gemist en dat mag niet nog een keer gebeuren.

Terwijl iedereen in de Verenigde Staten al lang en breed genoot van de vele voordelen van 4G, mochten wij blij zijn als we beschikten over een stabiel 3G-netwerk. Europa was op zijn zachtst gezegd laat met de introductie van het snellere 4G, maar als het aan Eurocommissaris Neelie Kroes ligt, loopt Europa bij de ontwikkeling van 5G weer ouderwets voorop.

Daarvoor gaat Europa samenwerken met Korea, zo maakte Kroes vandaag samen met Mun-Kee Choi bekend. Hij is de Koreaanse minister van wetenschap, ict en toekomstplanning en ondertekende de overeenkomst samen met Kroes. Binnen de EU werd al samengewerkt door Deutsche Telekom, Ericsson en Nokia, maar ook de kennis van Koreaanse bedrijven komt bijzonder goed van pas.

5G is natuurlijk de opvolger van 4G, maar zal zich niet alleen richten op hogere snelheden voor mobiele internetverbindingen. 5G moet bijvoorbeeld een belangrijke rol gaan spelen bij de communicatie tussen zelfrijdende auto’s.

Nog geen reacties

  1. Dit krijgen ze er op korte termijn nooit doorgedrukt, 4G is er nog maar half. Iedereen moet dus nieuwe hardware kopen en de mobiele infrastructuur moet verandert worden.

  2. Dit krijgen ze er op korte termijn nooit doorgedrukt, 4G is er nog maar half. Iedereen moet dus nieuwe hardware kopen en de mobiele infrastructuur moet verandert worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *