Europa wil eigen spionagedrones en een luchtmacht

Europa wil drones
Het lijkt dat Europa zijn eigen versie van de NSA wil oprichten. Inclusief drones, vliegtuigen en een netwerk van bewakingssatellieten. Big Brother will be watching you!

Catherine Ashton, Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, is druk aan het lobbyen voor het opzetten van een zogenaamde European External Action Service (EEAS) die tegenwicht moet gaan geven aan de geheime diensten van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

“The Edward Snowden scandal shows us that Europe needs its own autonomous security capabilities, this proposal is one step further towards European defence integration,”

De Britten zijn een felle tegenstander van deze plannen en is het dan ook geen verrassing dat deze plannen lekken in de Britse krant The Telegraph. Het negatief belichten van deze Europese plannen past natuurlijk mooi in het straatje van de Britten.

De spionagedrones zullen gekoppeld worden aan het 4 miljard euro kostende satellietsysteem Copernicus. In de herfst zou meer bekend moeten worden over deze plannen van de Europese Commissie.

Nog geen reacties

  1. Kunnen ze niet gewoon alle bestaande camera’s gebruiken? Is veel goedkoper en ze zitten nu ook al overal. En het maakt mij echt niets uit hoor. Ik heb niets te verbergen. Ben een gewoone Hollandse jongen: Ik koop mijn games, download mijn films en muziek ga naar school en weer naar huis. Drink wel eens een biertje en doe wel is iets kleins wat niet helemaal hoort. So wat. De gene die er wat tegen hebben hebben vaak echt wat te verbergen en om die mensen gaat het bij dit soort organisaties. En ik sta er achter hoor. Als het goed resultaat geeft en acties als 9/11 en die schietpartij op dat eiland in scandinavië (want daar zijn veel fouten gemaakt joh) worden voorkomen. mogen ze van mij alles weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *