Europees Hof: Baas mag meelezen met chatgesprekken

Werkgever mag privegesprekken werknemer teruglezen op werkvloer Chat jij onder werktijd wel eens met familie of bekenden? Wees dan gewaarschuwd, want je werkgever mag namelijk alles teruglezen.

Het gaat hierbij om bedrijven die zich binnen de Europese Unie bevinden. Wanneer jij dus als werknemer vrolijk via Facebook Messenger aan het praten bent met een vriend of vriendin, dan mag je werkgever alles meelezen. Het heeft dan weinig zin om je te beroepen op schending van privacy.

Het begon allemaal met een Roemeense man die in 2007 werd ontslagen door zijn werkgever, omdat hij een berichtendienst niet alleen gebruikte voor zijn werk, maar ook met familie aan het chatten was. Het bedrijf onderschepte de gesprekken en toonde aan dat ze niet alleen werkgerelateerd waren. De Roemeense man gooide het meteen op het recht van privacy, maar het Europees Hof van de Rechten van de Mens dacht daar anders over. Volgens het Hof is het namelijk niet meer dan normaal dat een werkgever zijn werknemers controleert of ze zich aan hun werkzaamheden houden.

3 reacties

  1. Volgens mij is dit bericht redelijk uit zijn verband getrokken. De situatie die wordt aangehaald gaat over een chatservice die bedoeld was voor zakelijke communicatie. De Roemeen heeft deze chatservice gebruikt voor privédoeleinden. De werkgever had de communicatie onderzocht in de veronderstelling zakelijke communicatie te onderzoeken. De rechter heeft daarom in deze zaak geoordeeld dat dit onderzoek toegestaan was. Dat betekent niet dat in andere zaken hetzelfde oordeel zal worden geveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *