‘Europese Wileyfox op sterven na dood’

Auteur: , 1 Reactie
Wileyfox op sterven na dood

De smartphonefabrikant verkeert in zwaar weer.

Het gaat niet heel lekker met Wileyfox Europe Limited. Het onderdeel van de Britse smartphonefabrikant staat namelijk onder curatele. Zo blijkt uit een triest bericht van de geverifieerde Reddit-gebruiker Wileyfox-Jack. Er zijn op dit moment twee curatoren aangesteld om te kijken of er een eventuele doorstart in zit.

Aan Tweakers bevestigt Country Manager Benelux van Wileyfox Robert de Hoo dat het bedrijf onder curatele staat. Buiten dat er een herstructurering plaats gaat vinden, is niet bekend wat dit precies betekent voor de medewerkers en de huidige smartphones van Wileyfox, laat staan de toestellen die opgestuurd zijn voor reparatie.

Berichtgever Wileyfox-Jack meldt dat hij in ieder geval sinds vandaag werkloos is, vermoedelijk vanwege de financiƫle problemen. Het hoofdkantoor van Wileyfox bevindt zich in Londen. Het Britse bedrijf heeft echter ook een internationale tak, Wileyfox International Limited. Volgens De Hoo staat deze organisatie los van de Europese variant.

De smartphones van Wileyfox zijn sinds 2015 in Nederland te koop. Het bedrijf blinkt uit in relatief goedkope smartphones met degelijke specs uit te brengen. Lang niet alles wat Wileyfox echter uit heeft gespookt met haar toestellen kan ons bekoren.1 reactie

Toch niet zo vreemd ?
Ze zitten in een overvolle markt waar zo ook nog niks bijzonders bieden in dat segment.

Survival of the fittest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).