Even jouw smartphone opladen met je e-skateboard? [video]

Auteur: , Geen reacties
evolve-gtr-elektronisch-skateboard

Dankzij de App maak je ook nog kans op een date.

Het e-skateboard zie je nog niet zo vaak als een elektrische step of elektrische fiets, maar dat lijkt snel te gaan veranderen. Producent Evolve brengt namelijk een nieuwe generatie elektrische skateboards op de markt.

De GTR-serie komt in twee varianten. De eerste variant heeft een board dat gemaakt is van een mix tussen bamboe en fiberglas. De tweede variant heeft een board van carbon. De carbon-vezel zorgt ervoor dat het board stabieler en sneller is. Beide varianten komen met 2 sets wieltjes die je zelf kunt verwisselen. De ene set is geschikt voor verharde wegen, de andere set zijn ‘all-terrain’ wieltjes van 7 inch.

elektronisch-skateboard-evolve-bamboe-gtr

Je kunt lekker snel en hip door het stadsverkeer, want de topsnelheid ligt met normale wieltjes op 26mph, ofwel ruim 40 kilometer. Ook een heuvel is geen probleem, want de maximale hellinggraad die dit e-board op normale wielen kan halen is 30% en dat zie je in Nederland niet of nauwelijks. Je hoeft ook niet bang te zijn voor de afstand, want als de batterij volledig geladen is kun je theoretisch 31 mijl, dus zo’n kleine 50 kilometer ver komen. Wanneer je gebruik maakt van de terreinwieltjes ligt de topsnelheid op 35 kilometer en kun je theoretisch zo’n 30 kilometer ver komen. Ook de maximale hellingshoek ligt met 25% iets lager.

evolve-gtr-carbon-elektrisch-skateboard

De GTR is niet de eerste generatie. Dit betekent dat men ook een aantal verbeteringen heeft doorgevoerd ten opzichte van eerdere uitvoeringen. Zo is de bluetooth-verbinding verbeterd en is de accu flexibel gemaakt, zodat het voltage stabieler is. Ook is het board waterdicht gemaakt en kun je soepeler accelereren en remmen met dit elektronisch skateboard.

Mocht je onderweg zien dat de batterij van jouw smartphone of GoPro leeg gaat is dat geen probleem, want het e-board is voorzien van 2 usb-poorten, zodat je altijd even kunt opladen.
Een laatste handige gadget is de app, die zowel voor Android als iOS beschikbaar komt. Met de app kun je vooraf routes uitstippelen en invoeren. Ook kun je de verrichtingen van anderen volgen via zogenoemde leaderboards of afspraken maken met andere gebruikers om samen te e-boarden. Tot slot kun je ook favoriete instellingen om te rijden ingeven. Zo weet je zeker dat je ook zonder rails de weg vindt.

Of we het elektronisch skateboard veel gaan zien is de vraag, want met een prijs vanaf $ 1.899,99 voor de Bamboe-variant en $ 1.999,99 voor het elektronisch skateboard van carbon moet je een flinke investering doen.

In dit filmpje zie je de Evolve GTR in actie.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).