Ex-baas Apple: Watch is mooi, maar nutteloos

John Sculley
Opnieuw negatief nieuws voor de Apple Watch.

De huidige Apple Watch is geen product dat John Sculley zou kopen. De ex-CEO van Apple, dat van 1983 tot 1993 op de troon zat bij het techbedrijf, vindt het product tamelijk nutteloos. Eén van de hekelpunten die Sculley benoemt is het feit dat je altijd je iPhone bij je moet hebben om gebruik te kunnen maken van de Apple Watch. Een groot nadeel, aldus Sculley. Als hij zou gaan hardlopen dan moet de telefoon eigenlijk thuisblijven. Toch denkt hij dat Apple op termijn met een oplossing zal komen.

De Apple Watch is geen verkoophit. Het product is aan de prijzige kant en weet weinig potentiële klanten over de streep te trekken. In het interview zegt Sculley dat de techgigant moet gaan inzetten op instant messaging. Een groeiende markt met grote partijen zoals Facebook, Whatsapp en WeChat. De ex-baas denkt dat berichtendiensten straks uitgroeien tot persoonlijke assistenten. Een platform waar de Apple Watch absoluut wel iets mee kan, denkt Sculley.

De 77-jarige New Yorker is wel enthousiast over andere Apple producten. Op dit moment is de iPad Pro zijn meest favoriete gadget. Volgens hem is het apparaat perfect om een krant of een boek op te lezen. (via TheStreet)

Nog geen reacties

  1. Scully. De man die Apple lang geleden bijna de grond in boorde met zijn “visie”. Toen kwam Jobs en redde de boel en trok het bedrijf uit de stront.

    Hoe heet die andere, gelijksoortige “visionair” ook al weer? Oh ja, Steve Balmer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *