Ex-baas Xbox: ‘Spijt dat we geen Xphone hebben gemaakt’

Ex-baas Xbox: 'Spijt dat we geen Xphone hebben gemaakt'
Microsoft had meteen met een Xphone moeten komen, zodat het bedrijf Apple te snel af zou zijn geweest op de smartphonemarkt, aldus Robbie Bach.

Bach stond aan het hoofd van de Xbox-tak toen de eerste console op de markt verscheen en maakte ook de introductie van de Xbox 360 mee. In een recent interview met Polygon blikt hij terug op die periode en doet hij enkele interessante onthullingen. Zo heeft het team destijds uitgebreid onderzocht of het zin zou hebben om een portable console op de markt te brengen.

Achteraf is Bach blij dat Xbox daar niet mee verder is gegaan, al had de consolemaker in zijn ogen wel meer oog moeten hebben voor de ontwikkelingen op de telefoniemarkt. “We hadden absoluut een Xphone moeten maken, vooral omdat dat toen niet zo voordehandliggend was. Als we het goed hadden aangepakt, dan hadden wellicht een flink marktaandeel kunnen hebben op de smartphonemarkt, maar achteraf is het natuurlijk makkelijk praten.”

2 reacties

  1. Ik heb niets anders dan respect voor Microsoft, en het word er steeds meer. Sinds Microsoft een nieuwe CEO heeft, gaat microsoft heel hard de goede kant op. Ik zie innovatie zoals nooit te voren, en ze durven nu ook meer.

    Apple is leuk, maar als je goed kijkt, weet je al dat mensen straks weer voor microsoft gaan. Dit zal niet nu zijn, of over 1 a 2 jaar. Maar ze zullen uiteindelijk wel ermee komen.

    Ik denk echter dat ze meer spijt van moeten krijgen van dat ze MSN niet op de mobiel hadden uitgebracht zoals Whatsapp. Anders zaten we allemaal nog op MSN, zowel achter je computer alsmede op de telefoon.

    Gemiste kansen…

    • @dragonforce: Hmm denk het niet, MSN werd al heel weinig gebruikt vandaar dat het ook weg is gegaan. Iedereen in mijn omgeving gebruikte dat al jaren niet meer voordat whatsapp uberhaupt op de markt kwam. MSN is kapot gegaan door de andere social media die opkwam, voor whatsapp nog. Daarnaast denk ik dat ze meer spijt hebben dat ze nu een klein aandeel op de markt van telefonie hebben omdat daar veel geld te verdienen valt en je een computer telefoon etc als alles in 1 wilt verkopen tegenwoordig(alle link je aan elkaar) daarnaast hebben ze denk ik ook meer spijt van dat ze de tablet niet uitgebracht hebben voor de consument maar alleen in een vorm voor het bedrijfsleven tot dat apple met het idee aan de haal ging. Je kan veel zeggen, Apple steelt ideeën maar werkt ze wel altijd goed uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *