Ex-huurmoordenaar van Pablo Escobar is nu YouTube-ster

Huurmoordenaar is nu YouTube-ster
Iedereen kan het maken op YouTube: of je nu Enzo Knol heet of carriere hebt gemaakt als huurmoordenaar.

John Jairo Velásquez schoot als hitman van Pablo Escobar honderden tegenstanders van de drugsdealer dood. Hij zat meer dan twintig jaar in de bak, nadat hij in 1989 werd veroordeeld voor de moord op presidentskandidaat Luis Carlos Galan. Inmiddels is hij weer op vrije voeten en heeft hij een nieuw doel in zijn leven: succesvol worden op YouTube.

Onder de naam Popeye Arrepentido startte hij negen maanden geleden zijn eigen YouTube-kanaal. Inmiddels heeft hij 116.000 abonnees en worden zijn video’s regelmatig bijna een miljoen keer bekeken. Mashable interviewde de ex-crimineel, die nu vooral probeert te voorkomen dat jongeren in aanraking komen met politie en justitie.

“Mijn doel is om te vertellen over het Medellínkartel en jongeren te bereiken. Ik wil ze vertellen over de kwalijke gevolgen van drugs en het effect op mensen. Daarnaast wil ik me sterk maken voor anti-corruptie”, aldus de Colombiaan. “YouTube is mijn hergeboorte. Het is een nieuw leven. Elke dag die ik aan mijn kanaal kan besteden is geweldig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *