Ex-Nokia medewerkers komen met nieuwe telefoon

Jolla begins!
Niet alleen een nieuwe telefoon, maar ook een nieuw besturingssysteem!

Zoiets maken we niet vaak meer mee, het is dan ook een ambitieuze actie. Het Finse bedrijf bestaat uit oud-Nokia medewerkers en noemt zichzelf Jolla. Hun eerste telefoon zal vanaf 27 november in Helsinki worden verkocht via de Finse provider DNA. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. Het is echter nog onduidelijk wanneer (en of) de smartphone ook in andere landen zal worden verkocht.

De telefoon draait op het besturingssysteem Sailfish, welke weer is gebaseerd op het besturingssysteem MeeGo dat door Nokia werd ontwikkeld. Toen Nokia besloot Windows Phone te gaan gebruiken, gingen een aantal ontwikkelaars onder de naam Jolla verder met het Sailfish-systeem. Sailfish maakt gebruik van het opensourceproject Mer, maar wellicht was een samenwerking met Tizen handiger geweest.

De telefoon heeft een scherm van 4,5 inch (IPS) met een resolutie van 960 x 540 pixels. De processor is een dualcore Snapdragon met 1 GB werkgeheugen, verder is er 16 GB opslag (en een micro SD slot), een achtercamera van 8 megapixel en een camera aan de voorkant met 2 megapixel. De dikte is 9.9 mm, het gewicht is 141 gram. De prijs is 399 euro. Naast speciaal voor Sailfish ontwikkelde apps zou de telefoon ook Android-apps kunnen draaien.

[lg_folder folder=”0_Divers/Jolla/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *