Exodus! Steeds meer tieners verlaten Facebook

Steeds meer tieners verlaten Facebook
Vorig jaar was de mondiale populariteit van Facebook onder tieners al tanende, en ook dit jaar zeggen steeds meer jeugdigen het sociaalnetwerk voorgoed vaarwel. Kan Facebook nog ontkomen aan een Hyves-scenario?

Een nieuw onderzoek van Frank N. Magid Associates toont aan dat de populariteit van Facebook onder tieners nog steeds afloopt. In 2013 gebruikte 94 procent van de social media-gebruikers tussen de 13 en 17 jaar in de Verenigde Staten het platform van Zuckerberg nog, dit jaar is dit afgenomen tot 88%. Een forse daling van 6 procent. Het Facebookaandeel onder jeugdigen is nog steeds fors, maar de krimp zen onvermijdelijk door.

Dit in tegenstelling tot concurrenten als Twitter, die hun aandeel onder dezelfde doelgroep zal stijgen, van 46 naar 48 procent. Gelukkig heeft Facebook nog een paar troeven in handen, zoals Instagram, dat inmiddels groter is dan Twitter.

Ook is Facebook er alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat ze de volgende ‘Facebook’ worden. Bijvoorbeeld door WhatsApp over te nemen en – mislukte – pogingen om Snapchat over te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *