Dit exoskelet maakt van iedereen een superheld

Auteur: , 2 Reacties
exo-skeleton

Het optillen van loodzware voorwerpen hoeft je in de nabije toekomst geen rugklachten meer op te leveren. Exoskeletten komen er aan om jouw ruggenwervel te ontlasten.

De Daewoo Shipbuilding en Marine Engineering Company is al langer bezig om deze robotpakken te testen. Vandaag werd aangekondigd dat er plannen zijn om ze te produceren. Deze exoskeletten komen van pas tijdens het optillen en verplaatsen van zware objecten, zodat daar geen grote machines meer voor hoeven te worden gebruikt.

Iedereen met een lengte tussen de 160 en 185 centimeter past in het 28 kilo wegende pak. Dit gewicht maakt gelukkig niets uit, omdat het exoskelet zowel zijn eigen gewicht ondersteunt terwijl het de bewegingen van de gebruiker volgt. De accu op de achterkant van het pak houdt het drie uur lang vol.

exoskelet

Het prototype van het pak kan nu nog dertig kilo dragen, maar volgens de makers is het doel om dit getal uiteindelijk naar honderd kilo te tillen, zo meldt NewScientist. De achterkant van het pak kan bovendien gebruikt worden om extra hulpstukken aan te bevestigen. Als voorbeeld werd een kraan genoemd, die over het hoofd van de bestuurder heen een handje meehelpt.

De pakken zijn niet alleen nuttig om loodzware voorwerpen van A naar B te dragen, het maakt het voor de bestuurder ook mogelijk om zware objecten precies te kunnen plaatsen. Door het gewicht weg te nemen, worden precisiehandelingen een stuk gemakkelijker.2 reacties

Beetje lullig alleen, als je net met een zware tilklus bezig bent, en dat blijkt de accu leeg te zijn.
“Daewoo…and you”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).