Dit is het populairste kickstarter project ooit

Auteur: , Geen reacties
exploding kittens heeft record aan backers op kickstarter

Elke week staat Kickstarter vol met toffe, nieuwe projecten. Inmiddels kennen we allemaal de Coolest Cooler, het best scorende project ooit. Het grootste aantal backers is echter voor ‘Exploding Kittens’.

Je vraagt je misschien af om wat voor project het hier gaat. Nee, het gaat hierbij niet om het opblazen van katten. Exploding Kittens is namelijk een kaartspel. Volgens de makers van het spel is het een ‘zeer strategische, door katten aangedreven variant van Russische roulette’. Waarschijnlijk wordt je niet veel wijzer van deze omschrijving. Het spel werkt als volgt: om de beurt trekken de spelers een kaart, tot iemand een kaart met een exploderende kat trekt. Alleen als je in het bezit bent van een zogeheten ‘defuse card’, kun je ervoor zorgen dat je in het spel blijft. Overigens was al duidelijk dat Exploding Kittens een behoorlijk groot succes zou worden, want binnen tien minuten haalde het spelletje tienduizend dollar op.

Het project heeft inmiddels meer dan 123.000 backers. Een recordaantal. Daarnaast is er al 4,8 miljoen dollar opgehaald, terwijl het streefbedrag op slechts 10.000 dollar lag. Het project loopt nog tot 20 februari, dus mocht ook jij binnenkort aan de slag willen met Exploding Kittens, dan kun je tot die tijd hier terecht.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).