Exploride: een volwaardige HUD voor een zacht prijsje

Auteur: , Geen reacties
Exploride: een volwaardige HUD voor een zacht prijsje

Het head-up display voor de massa.

Over pak ‘m beet tien jaar is de HUD, of head-up display, niet meer weg te denken uit auto’s. Voor nu is het een vaak prijzige accessoire waar je al gauw meer dan 1.000 euro (we kijken naar jullie, Duitse autofabrikanten) voor moet betalen. De makers van de Exploride menen dat dit een stuk goedkoper kan.

De Exploride is eigenlijk gewoon een aftermarket head-up display, maar met een aantal interessante features. Het apparaat is aan de achterzijde voorzien van een camera, wat het feitelijk ook een dashcam maakt, en geeft alle info weer op een doorzichtig 6-inch display.

Apps & OBD

Door verbinding te maken met je telefoon kunnen apps worden weergegeven op de Exploride. Zoals email, muziekdiensten als Spotify of berichtenapps. Te afleidend? Niet volgens de makers, want je kunt veel functies bedienen met gebaren, waardoor je je ogen op de weg kunt houden. Bovendien wordt het weergegeven op een transparant scherm voor je neus. Door een bluetooth-stickie in je OBD-poort te steken kan de Exploride ook allerhande info over je auto (bandendruk, snelheid, etc) weergeven.

Op Indiegogo hebben de makers inmiddels genoeg funding binnengehaald om de Exploride in productie laten gaan. Prijzen beginnen op de crowdfundsite vanaf 269 dollar.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).