Extra LEGO Star Wars onderweg met één grote ‘maar’

Om het gat tussen nu en de aankomende nieuwe LEGO Star Wars te vullen, komt er een extra game in de serie genaamd Battles! De aankomende ‘extra’ LEGO Star Wars heeft wel een kanttekening.

Star Wars als thema in LEGO begint qua status erg op de filmreeks te lijken. Oude(re) LEGO Star Wars sets kunnen een kapitaal opleveren vanwege hun verzamelwaarde. Om LEGO Star Wars vanuit een nieuwe hoek te laten zien, kwam er ook een gameserie.

LEGO Star Wars: Battles

Dat LEGO en Star Wars een goede combinatie is blijkt ook uit de LEGO Star Wars games. Deze zijn al jaren een fenomeen als toevoeging op zowel Star Wars als LEGO. Er is een nieuwe toevoeging aan de serie onderweg en deze zal rond 2022 verschijnen. Voor fans die niet kunnen wachten komt er een lekkermakertje die binnenkort al verschijnt: LEGO Star Wars: Battles.

Exclusief

Het wordt een iets minder uitgebreide game in de LEGO Star Wars serie waar vooral speler-tegen-speler ‘battles’ een rol spelen. Het lijkt Pokémon-achtig. Goed, deze iets kleinere LEGO Star Wars game is dus een soort lekkermakertje en tegelijkertijd een mooie promotie voor het bedrijf wat deze game exclusief mag aanbieden.

LEGO Star Wars voor Apple Arcade

En daarin zit hem de ‘maar’: De kleinere LEGO Star Wars wordt exclusief beschikbaar voor Apple Arcade. Deze gamedienst op basis van een abonnement probeert wat exclusieve games naar zijn hand te zetten en deze ’tussengame’ in de LEGO Star Wars serie is daar een mooi voorbeeld van.

‘Binnenkort’

De nieuwe LEGO Star Wars wordt wel officieel aangekondigd, maar daar blijft het ook bij. Er wordt niet gesproken van een officiële releasedatum. Houdt de Apple Arcade dus goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *