EyeLock myris: een irisscanner aan een usb-kabeltje

EyeLock myris
Deze irisscanner aan een usb-kabeltje vervangt in één klap al je wachtwoorden en heeft de potentie om bijna alle identiteitsfraude in de wereld te bestrijden. Volgens de makers is uitsluitend een DNA-test veiliger.

Irisscanners zag je tot niet zo heel lang geleden uitsluitend in Mission Impossible-achtige films, maar het duurt niet lang meer of de techniek is doorgedrongen tot onze mobieltjes. Het bedrijf EyeLock heeft een irisscanner ontwikkeld die je met een usb-kabeltje gemakkelijk aansluit op je pc of laptop.

Het bedrijf maakt de vergelijking met het scannen van een vingerafdruk. Bij het scannen van vingers zou er een foutmarge zijn van 1 op 10.000 scans. Bij het scannen van een iris is dit 1 op 2.250.000.000.000 scans, oftewel 2,25 biljoen!

Met het kastje aan je computer en een stukje speciale software hoef je nooit meer een wachtwoord in te toetsen. Kort in het gaatje spieken wanneer je bijvoorbeeld wilt internetbankieren is voldoende om met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vast te stellen dat jij het bent.

In een infographic (zie gallery) schetst Eyelock hoe groot het probleem van identiteitsfraude is. Het gebeurt ontzettend vaak en kost de samenleving jaarlijks tientallen miljarden. Daarvoor mogen we onze ogen niet sluiten, maar moeten ze juist openen om ze te laten scannen door myris. In de eerste helft van dit jaar moet myris op de markt komen voor een bedrag tussen de 200 en 300 dollar.

[lg_folder folder=”0_Divers/EyeLock_myris/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik had liever dat je bij je paspoort aanvraag/vernieuwing een irisscan had moeten achterlaten dan een vingerafdruk.
    Ze beweren dan wel dat de gegevens decentraal opgeslagen zijn en niet gebruikt word voor het oplossen van criminaliteit. Echter hoe kun je dat garanderen.
    Met irisscan natuurlijk, want een vingerafdruk kun je achterlaten bij een crime scene, bij een iris is dat niet aan de orde. Zo ben je in één klap verlost van het verontrustende feit dat je alle Nederlandse burgers voor een potentieel verdachte kunt gaan zien met een vingerafdruk database.
    Ik pleit voor irisscan i.p.v. vingerafdruk voor biometrische identificatie gegevens bij identificatie documenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *