Eyetop: hilarische Google Glass-concurrent uit China


Schitterend stukje Chinees chauvinisme. Een bedrijf genaamd ‘OLiGHTEK’ wil zich op de markt voor computerbrillen storten, en komt met een bril waar Cyclops uit X Men ongetwijfeld warme gevoelens bij krijgt.

Bij de United States Patent and Trademark Office heeft het bedrijf patent aangevraagd op de Eyetop, de computerbril die de dame hierboven op haar gezicht draagt, en om hem onder de aandacht te krijgen werd de afbeelding onlangs getoond op een groot scherm op Times Square.

Maar hebben ze echt een product? Wel, ze hebben vooral beloftes. Zoals een scherm met ’s werelds eerste 0,5 inch micro AMOLED micro-display technology, met een pixeldichtheid van 2000ppi. Hierdoor zou het moeten lijken alsof je naar een scherm van 550 inch groot kijkt op 20 meter afstand. Ook beschikt de Eyetop over een aantal “parallel true 3D features”.

Waar de naam Eyetop vandaan komt? CEO Winsum Ji legt het uit:

“A wearable computer is one kind of wearable device. The first computers that could be placed on a desk were called desktops, then, later on, when notebook computers were launched, they were called laptops. The EYETOP is a natural continuation of that concept.”

Wanner de Eyetop in productie gaat wordt niet gespecificeerd door het bedrijf, maar het wordt hoe dan ook een complete vervanger voor je telefoon, aldus de CEO.

EYETOP has a complete computer architecture, and can provide common computer functionality including games, movies and email, eliminating the need for any other supplementary devices, for example, cellphones.

4 reacties

  1. Alle gekkigheid op een stokje, we zien we wat de nieuwe ontwikkeling wordt. Denk maar terug aan de hilarische mobiele telefoons toen deze net ontwikkeld werden. Kennelijk is er behoefte om een informatielaag bovenop de tastbare wereld te leggen en ik denk dat het slechts een kwestie van tijd voordat de bulky en lelijke devices plaats maken voor apparaten die verrassend veel kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *