F1 2018 reviewoverzicht: is de game opnieuw titelwaardig?

Auteur: , 1 Reactie
McLaren in F1 2018

Nu Max Verstappen weer geen wereldkampioen wordt is het de hoogste tijd om zelf achter het stuur te kruipen. Is F1 2018 wel titelwaardig materiaal of blijft de game hangen in de middenmoot?

F1 2018 is de officiële Formule 1-game voor het huidige seizoen. Codemasters belooft de nodige vernieuwingen, vooral als het gaat om het rijgedrag van de F1-bolides. Verder is de Career Mode verder uitgebouwd en kun je achter het stuur kruipen van nieuwe klassiekers. Is dat voldoende om F1 2017 te overtreffen?

Ars Technica
“Deze game deed me denken aan mijn recente ervaring in een echte racesimulator”, aldus de reviewer. “Niet qua moeilijkheidsgraad, maar wel qua gevoel. Als je een goede racegame zoekt, dan stelt F1 2018 zeker niet geleur. Het spel is uitdagender dan concurrenten als Forza en Gran Turismo, vooral omdat de wagens lastiger onder de knie te krijgen zijn. Zelfs met al die extra uitdagingen is F1 2018 nooit overdreven moeilijk.”

Gamespot
“F1 2018 is briljant. Dit is de beste Formule 1-game tot nu toe. De veranderingen aan de career mode zorgen voor een nog sterkere en aantrekkelijkere basis. De tegenstanders voelen veel agressiever en dat zorgt voor een heel intense race-ervaring. De coureurs verdedigen niet alleen beter, ze zijn ook slimmer als het gaat om inhalen.

“De simulatie-onderdelen die zijn toegevoegd aan het rijmodel zorgen ervoor dat je qua gevoel echt ervaart hoe het is om meer dan 1.000 pk onder je rechtervoet te hebben. Dat allemaal zonder spelers de overdonderen die gewoon een snel potje willen racen.”

Eurogamer
“Het huidige Formule 1-tijdperk kan niet iedereen bekoren en datzelfde geldt voor F1 2018. De kleine verbeteringen zullen sommige fans teleurstellen, terwijl andere spelers er juist blij mee zijn. Dit is een uitstekende weergave van een sport waarin het erom draait om de grens op te zoeken. Codemasters heeft dan ook een van de beste F1-games ooit gemaakt.”

Gamer.nl
“Ondanks dat de reeks qua gameplay nu al dik drie jaar lang prima in elkaar steekt, stuiten zij telkens op dezelfde manco’s. Het is vooral teleurstellend dat enkele fundamentele problemen totaal niet zijn aangepakt. Kies je bijvoorbeeld voor dezelfde bandenstrategie als een aantal andere coureurs en rijd je vlak na elkaar de pitstraat in, dan kun je er gif op innemen dat dit je kostbare secondes kost. Na een bandenwissel laat je team je namelijk pas gaan wanneer er niemand op korte afstand achter je rijdt.

“En daar komt nu dus nog meer poespas bij dan je waarschijnlijk lief is. Tijdens je carrière moet je bijvoorbeeld om de haverklap de pers te woord staan. Zowel de vragen als mogelijke antwoorden zijn zouteloos en dienen alleen om je reputatie bij je huidige en concurrerende teams hoog te houden. Binnen een race of vier vallen de journalisten al in herhaling.”

Techradar.com
“F1 2018 is gemaakt door mensen met passie en liefde voor de sport, dat zie je in alle aspecten. Je zult het een stuk zwaarder krijgen, want de tegenstander blokt slimmer, haalt gedurfder in en vecht voor elke centimeter. Gelukkig is er dan altijd nog de Flashback-feature, mocht het helemaal mis gaan.

“Naast de verbeterde gameplay ziet F1 2018 er ook visueel een stuk beter uit. Dat zit ‘m vooral in de details. Denk aan stof op de baan, mist en de warmte van de auto’s. Het draagt allemaal bij aan de meest realistische weerspiegeling van de Formule 1-wereld. Sommige previews zagen er echt uit alsof ze gemaakt waren op het circuit.”

TheSixthAxis.com
“Deze game draait om details. Die kleine, nerdy elementen die autosportfanaten gek maken. Voor deze groep is de toevoeging van ERS geweldig. Je kunt zelf kiezen of je brandstof wilt sparen of alle energie vrij laat komen. Je moet deze beslissingen met 320 kilometer per uur nemen, dus dat is best een uitdaging.

“Het grootste probleem van F1 2018 is de EGO-engine, want de jaren beginnen te tellen. F1 2018 loopt bijvoorbeeld echt achter als je naar de circuits kijkt. Op Spa ziet de omgeving er nogal dood uit en het asfalt zit vol onverwachte bumps. De engine kraakt in zijn voegen als je een herhaling kijkt en de coureurs lopen en bewegen behoorlijk vreemd. Volgend jaar zijn kleine veranderingen dus echt niet meer genoeg.”1 reactie

Een per maand of zo heerlijk om ’s avonds een keer even te racen met F1 2017. Toch net iets meer gelinkt dat een Forza game.
Wel met controler… en daarmee kwam op Monaco ‘hotel harpin’ (hoe het hotel nu ook weer heet) en bij Singapore – Fullerton niet door.
En verder kon je tot de details instellen hoe goed de tegenstander is; eigenlijk weinig uitdagend.

Ik sla m over dit jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).