F1 2019-game verschijnt dit jaar al in juni

F1 2019
Goed nieuws voor de doorgewinterde Formule 1-fans.

Anderhalve week geleden doofden de startlichten in Australië voor de seizoensopener en inmiddels is het alweer tijd voor de aankondiging van F1 2019. De game van Codemasters verschijnt dit jaar al op 28 juni, dik twee maanden eerder dan we gewend zijn. De ontwikkelaar is dan ook al twee jaar bezig met deze game, dus dat belooft wat.

Het verklaart ook waarom er zo weinig vernieuwende onderdelen in F1 2018 zaten, maar dat terzijde. Dat gaat Codemasters dit jaar helemaal goed maken. Natuurlijk heeft Max Verstappen een Honda-motorl zit Daniel Ricciardo inmiddels bij Renault, rijdt Charles Leclerc bij Ferrari en is Williams gedegradeerd tot veldvulling, maar er is meer. Veel meer.

De echte fans zullen vooral blij zijn met het feit dat de Formule 2-klasse wordt toegevoegd. Zo moet je in de Career Mode eerst naam maken in deze juniorencategorie voor je een stoeltje naast Max Verstappen & Co kunt veroveren. Ook nieuw is een elfde team op de online grid, waarvoor je zelf een livery kunt ontwerpen.

Andere nieuwe features worden de komende weken en maanden met ons gedeeld, dus nog even geduld!

[gv data=”X5pP8pEOM7A”][/gv]

13 reacties

 1. F1 Series van Code”masters” is de FIFA onder de simcade racing games. Elk jaar weer een nieuwe marginaal verbeterde game. Technisch gezien zouden ze elke maand wel eentje uit kunnen poepen, dus zo indrukwekkend is het niet dat ze de release date twee maanden naar voren hebben kunnen schuiven. Ik wacht al twee jaar op VR support voor hun troep. Ik heb die van vorig jaar maar niet gekocht. Als er een seizoen is waarbij VR noodzakelijk is dan is het wel die van afgelopen seizoen met de Halo op de F1-auto’s. (Ja ik weet dat je de Halo kan uitzetten maar dat is natuurlijk niet authentiek.)

 2. De F1 heeft toch iets magisch. Ik heb mn hele leven racespelletjes gespeeld en ik denk dat ik zeker 3 talen extra had gesproken als ik de tijd die ik in VRally2, GT1 en GT2 in talen had gestopt.
  Maar tegenwoordig is er weinig lol meer aan: ik denk dat je echt een stuurtje moet hebben voordat het gedoe van tegenwoordig nog leuk is.
  F1 echter kan je nog altijd prima met een controller spelen en de magie van F1 blijft het toch interessant houden.

  • @gregorius: misschien kan je overwegen toch een stuurtje te kopen, ik heb laatst zelf de g27 stoel op marktplaats gehaald voor ca 150€. Als je interesse hebt in racespellen is het wel echt leuk om met een stuurtje te rijden, het is even wennen maar uiteindelijk veel gaver dan met een controller. Een g27 volstaat prima maar mijn ervaring, je hebt alleen wel wat ruimte nodig ervoor.

   • @nissansupra: Xbox staat in mijn woonkamer; alles netjes in laden weggewerkt. Als papa van een gezin kan je geen racestoel in je woonkamer meer neerzetten.
    Als er een makkelijk opvouwbare optie zou zijn, zou ik het misschien nog overwegen.

  • @kratovski: Helemaal mee eens. Als ze de game in april uit zouden brengen zou het zoveel meer waarde hebben, want dan kan je nagenoeg het hele seizoen mee spelen met de realiteit. En in april weet je ook al goed hoe de krachtsverhoudingen liggen. Ik vind juni nog laat eigenlijk, maar misschien schuiven ze het nu de komende jaren steeds iets naar voren.

 3. Waardeer ’t dat AB hier ook over bericht. Geen idee hoeveel gamers er zijn die racesimulators of -arcades (om ’t even) leuk vinden, maar ’t zijn vaak ook petrolheads denk ik dan maar.

 4. De F1 games zijn al jaren niet meer vernieuwend maar slechts financiële melkkoeien, en zo langzamerhand wordt het gewoon pijnlijk hoe slecht de laatste paar versies zijn … 2018 was gewoon troep en bovenstaande tekst doet vermoeden dat 2019 meer van hetzelfde is …

  • @dawwg: misschien vind je de versies van 2016, 2017 en 2018 teveel op elkaar lijken, wat ik op zich wel kan begrijpen. Maar afgezien daarvan vind ik dat deze spellen nog nooit zo goed en realistisch zijn geweest als nu. Ik ben er wel erg enthousiast over en velen met mij denk ik. Natuurlijk is er altijd nog ruimte voor verbetering en daarom ben ik nu alweer een beetje zenuwachtig voor de 2019 versie haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *