Faal. CBR kampt met storing, examens gaan niet door

Faal. CBR kampt met storing, examens gaan niet door
Omdat het een chaos is bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden er even geen theorie-examens meer afgenomen.

Het CBR heeft een nieuw examensysteem ingevoerd, waarbij kandidaten op een computer met touchscreen in hun eigen tempo de vragen kunnen beantwoorden. Tres moderne! Er zijn ondertussen al 13 CBR-centra uitgerust met de nieuwe soft- en hardware, maar deze week is alles in de soep gelopen.

1.400 examens gecanceld

Door een storing, die nu al drie dagen aanhoudt, worden de theorie-examens nieuwe stijl vandaag geschrapt. Het gaat om zo’n 1.400 examens. Maandag en dinsdag werden er ook al 3.000 examens afgezegd. Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend, maar men vermoed dat het te maken heeft met nieuwe hardware die in december in gebruik is genomen. Toen begonnen de storingen. Meestal waren dit euvels van een uurtje, nu houdt het al dagen aan.

Gedupeerde examenkandidaten krijgen persoonlijk bericht met daarin nieuwe examendata. Het CBR zegt dat ze binnen twee weken opnieuw examen kunnen doen. Mits de storingen tegen die tijd de wereld uit zijn, natuurlijk. Klassikale examens in Heerlen, Den Bosch, Leeuwarden en Nijmegen gaan vandaag wel door.

23 reacties

 1. Storing, die al 3 dagen aanhoudt.
  Gaat lekker daar. Zouden ze zijn gehackt? Lijkt me heerlijk!
  Maar even serieus. 3 dagen. Dan zit er toch echt iets goed fout in het design van het systeem!
  (zouden ze het al hebben proberen te restarten?)

 2. Mooi kut als je je praktijkexamen er al ma gepland hebt. Van die mensen die nooit hun theorie halen en de instructeur zegt je kunt alwel afrijden. Oja eerst theorie halen. Nou dan ben je nu wel vernøkt.

 3. Wat nu als je door het afgezegde examen niet op tijd je theorie hebt voor je praktijkexamen? Annuleren van een praktijkexamen is dacht ik niet mogelijk (als in je krijgt je geld niet terug).

 4. Dit heet ook wel een zogenaamde ‘false flag’. Trap hier niet in Nederland! Het is Saïd van AltijdGeslaagd!!!

  Oke, peace out, rip #yola

 5. Je mag nu dus in je eigen tijd beantwoorden? Dat lijkt me helemaal niet goed. In het verkeer heb je immers ook niet alle tijd om te handelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *