Faal. CBR kampt met storing, examens gaan niet door

Auteur: , 23 Reacties
Faal. CBR kampt met storing, examens gaan niet door

Omdat het een chaos is bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden er even geen theorie-examens meer afgenomen.

Het CBR heeft een nieuw examensysteem ingevoerd, waarbij kandidaten op een computer met touchscreen in hun eigen tempo de vragen kunnen beantwoorden. Tres moderne! Er zijn ondertussen al 13 CBR-centra uitgerust met de nieuwe soft- en hardware, maar deze week is alles in de soep gelopen.

1.400 examens gecanceld

Door een storing, die nu al drie dagen aanhoudt, worden de theorie-examens nieuwe stijl vandaag geschrapt. Het gaat om zo’n 1.400 examens. Maandag en dinsdag werden er ook al 3.000 examens afgezegd. Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend, maar men vermoed dat het te maken heeft met nieuwe hardware die in december in gebruik is genomen. Toen begonnen de storingen. Meestal waren dit euvels van een uurtje, nu houdt het al dagen aan.

Gedupeerde examenkandidaten krijgen persoonlijk bericht met daarin nieuwe examendata. Het CBR zegt dat ze binnen twee weken opnieuw examen kunnen doen. Mits de storingen tegen die tijd de wereld uit zijn, natuurlijk. Klassikale examens in Heerlen, Den Bosch, Leeuwarden en Nijmegen gaan vandaag wel door.23 reacties

Storing, die al 3 dagen aanhoudt.
Gaat lekker daar. Zouden ze zijn gehackt? Lijkt me heerlijk!
Maar even serieus. 3 dagen. Dan zit er toch echt iets goed fout in het design van het systeem!
(zouden ze het al hebben proberen te restarten?)
@gregorius: het begon allemaal met said en altijd geslaagd, nu doen ze een systeemmigratie en loopt de boel in de soep;-)
@ghost: wacht nog een dag of 2 en Said komt wel met een filmpje (te zien bij GS), waarin hij claimt dat hij t niet heeft gedaan, want als hij t zou doen, “zou heel k*****r Nederland platliggen, weet je.”
Stelletje zionisten zijn het
@nvn1993: wat heeft een storing bij het CBR in hemelsnaam met zionisme te maken?
@coenijn: het is een sarcastisch grapje met een knipoog naar “altijdgeslaagd”.
Daar ben je mooi klaar mee. Krijg je een nieuwe datum die je waarschijnlijk helemaal niet schikt.
@mrrallycross: ja, stel nou, dat je van die 8 contacturen per week van de uni/hoge school moet afzeggen. Dat kan echt niet!
Mooi kut als je je praktijkexamen er al ma gepland hebt. Van die mensen die nooit hun theorie halen en de instructeur zegt je kunt alwel afrijden. Oja eerst theorie halen. Nou dan ben je nu wel vernøkt.
@Thijsj: welke mafkees gaat ook pas op het laatste moment zijn theorie halen.
@azenomei: dat zijn er echt meer dan je denkt.
kunnen ze van die bakken geld die er heen gebracht worden niet eens een knap systeem opzetten? prutsers.
Altijdgeslaagd.nl?
Met z’n allen naar Sait! Want daar ben je altijd geslaagd, zo niet ben je gewoon k*****r lelijk.
het wordt ook niets met CBR .. de C staat niet voor niets in de afkorting ( Crimineel)
Waarschijnlijk dezelfde netwerkbeheerders als bij het UWV…
Wat nu als je door het afgezegde examen niet op tijd je theorie hebt voor je praktijkexamen? Annuleren van een praktijkexamen is dacht ik niet mogelijk (als in je krijgt je geld niet terug).
Het is allemaal de schuld van Geert Wilders, en de Rabobank…
Dit heet ook wel een zogenaamde ‘false flag’. Trap hier niet in Nederland! Het is Saïd van AltijdGeslaagd!!!

Oke, peace out, rip #yola
Je mag nu dus in je eigen tijd beantwoorden? Dat lijkt me helemaal niet goed. In het verkeer heb je immers ook niet alle tijd om te handelen
@redneckdarian: In het verleden was het zo dat je een bepaalde tijd kreeg voor een vraag. Zodra je het antwoord wist kon je antwoorden maar moest je wel wachten op de rest.
Wat ze hier bedoelen, vermoed ik, dat je door kan gaan met de volgende vraag zodra je het antwoord weet en niet hoeft te wachten op de rest.
@stihl: ah. Dat is wel beter dan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).