Face ID foutje: zoon ontgrendelt moeders iPhone X [video]

Auteur: , 8 Reacties
iPhone X Face ID foutje

Het zal nog lang rumoerig blijven rondom Apple's nieuwe feature.

Zoals met vrijwel elke nieuwe smartphonefeature is ook Face ID niet onbetwist. Het nieuwe technologische hoogstandje is de vervanger van Touch ID, waardoor iPhone X gebruikers hun toestel openen door middel van hun gezicht. De complexe sensoren voor Face ID hebben niet alleen gezorgd voor vertraging, maar blijken ook niet foutloos te zijn.

In onderstaand filmpje is namelijk te zien dat een 10-jarig zoontje de iPhone X van zijn moeder zonder problemen kan ontgrendelen met niets anders dan zijn eigen gezicht. Je zou je hiermee kunnen afvragen in hoeverre familieleden het beveiligingssysteem van hun naasten te omzeilen valt.

Verder blijkt dat het zoontje ook de iPhone X van zijn vader kan ontgrendelen met zijn gezicht. Gelukkig voor de ouders is het probleem te verhelpen wanneer Face ID onder andere lichtomstandigheden ingesteld wordt. Terugvallen op een vingerafdrukscanner is er namelijk niet bij op de iPhone X…

Het is zeker niet de eerste keer dat Face ID nogal negatief in het nieuws komt. Zo gaat het gerucht dat de technologie uit noodzaak is verslechterd, tweelingen niet uit elkaar kan houden én ontmaskerd blijkt te zijn door dit bedrijf.8 reacties

OMG … en natuurlijk niet vermelden wat de oorzaak is van dit “foutje”. Namelijk het trainen van het 2e gezicht dmv de toegangscode.

Maar goed … blijft apparata he … waar alles en iedereen dingen post en roept zonder checken. Daarbij is dit al een week oud “nieuws”
@dgh74: wtf maakt het uit dat het via training kan. Er zijn genoeg verschillen tussen moeder en zoon. Dit moet gewoon niet kunnen. Want Apple had het toch zo goed voor elkaar. Het is veiliger dan finger id volgens Apple. Nee dus.
@arnold_jansma: snugger hoor …. wanneer ik mijn passcode aan mijn buurman geef kan hij mijn vingerafdrukken verwijderen … de zijne toevoegen en mijn code veranderen en vervolgens kom ik mijn eigen iphone niet in.

Dit is geen face/touch id kwetsbaarheid … maar de kwetsbaarheid van een passcode.

Wat het verhaal niet verteld is dat dit trucje allen werkt bij een “verse” face id. Moeder setupped 1 x … zoon kom er NIET in ( veilig en zoals het werkt ). Iphone vraagt om code omdat ie gezicht niet herkent … zoon toetst code in … iphone denkt dat het de eigenaar is en combineerd de 2 gezichten tot 1 (50/50) .

Dit werkt al niet meer wanneer moeders de x een paar uur heeft gebruikt.

Zowiezo nutteloos want net als met touch id kan iemand met de passcode zowiezo de gegevens aanpassen.

Conclusie .. face id wekt correct .. de zwakte zit hem in delen van passcode … maar omdat mensen niet nadenken lijkt het een face id issue te zijn.

Nogmaaals dit is al 1 week geen onderwerp meer op internet omdat het al lang is ontkracht … maar bij gebrek aan negatieve koppen over de x moet apparata weer met een clickbait kop komen natuurlijk.
@dgh74: je geeft het antwoord zelf al.
Door machine learning kan je het omzeilen. Dat is een bug. In dan Apple nog te verdedigen is sneu van jou. Apple moet dit beter op orde hebben. Logisch voor een eerste generatie die fouten heeft. Wat is daar zo erg aan. Ben je Apple fan ofzo.
@arnold_jansma: zonder passcode omzeil je niets … en het is ook geen bug. Face id kan “leren” van een foute scan van de eigenaar. Als het goed is is de eigenaar de enige met de code. Is dit niet het geval dan kan dit voorkomen wanneer face id nog niet goed getrained is. Een telefoon is nu eenmaal geen mens die kan beoordelen of een passcode door de verkeerde word ingevoerd. Zonder pascode werkt face id zoals zou moeten … zonder passcode werkt touch id zoals zou moeten. Met passcode ben je de sjaak en kan je bij ieder merk en telfoon alles “leren” aanpassen.

Die hele fanboy opmerking is weer erg sneu … maar goed dat ben ik dan maar.
@arnold_jansma: daarbij is mijn “opwinding” niet over het feit dat iemand iets wat echt fout is aan gaat kaarten. Maar over het weglaten van belangrijke feiten zodat een lezer zelf een oordeel kan vormen.

Weglaten van pascode is cruciaal … weglaten dat dit alleen bij een verse en ongetrainde face id voorkomt is ook nogal belangrijk. Noemen dat je buurman zijn vingerafdruk kan leren als hij je passcode weet … relativeerd ook . En even googlen en factchecken voor je iets post kan ook geen kwaad.
@arnold_jansma: Of hij Apple fan is? Wist je niet dat hij voor een kapitaal aan Apple aandelen heeft?
Je ziet inderdaad dat alle media , ook de krantenapps zomaar alles posten zonder een factcheck te doen , draait hen enkel en alleen om het aantal clics , riooljournalistiek noem ik dit
Is inderdaad al week geleden ontkracht e, face id moet inderdaad getraind worden
Met mijn 6 heeft mijn zoon ook een mijn toen 4 cijfercode geraden en zijn vinger ingelezen , nu heb ik 6 cijfercode en lukt het hem niet meer
Dit zijn gewoon mensen die hun 5 minutes of fame willen !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).