Facebook aangeklaagd voor schenden van privacy

Facebook privacy privéberichten
Twee Amerikanen hebben Facebook aangeklaagd omdat het sociale netwerk privéberichten zou scannen, en geld zou verdienen door die informatie te delen met adverteerders.

Op het moment dat Facebook-gebruikers een privébericht opstellen met daarin een externe link, dan scant Facebook de inhoud van het bericht en kijken ze waar je precies naartoe linkt in je bericht. Op die manier probeert Facebook een profiel van je te schetsen en die informatie is waardevol voor adverteerders.

In eerste instantie is deze rechtszaak gestart door twee personen, maar het idee is om er een class action lawsuit van te maken uit naam van alle Facebook-gebruikers die de afgelopen twee jaar privéberichten gestuurd hebben met externe links.

De klagers eisen dat Facebook stopt met deze praktijken en willen een schadevergoeding van $10.000 per gebruiker. Of ze kans van slagen hebben? Waarschijnlijk niet. (via: bloomberg.com)

Nog geen reacties

  1. Facebook is een service. Op het moment dat jij niet betaald voor de service, ben jij het product. Ik snap dat dit voor de “ik heb overal recht op” generatie als een verrassing komt, maar helaas werkt het zo in de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *