Facebook-berichtje van dochter kost vader 80.000 dollar

Dat was niet zo handig
Er zijn mensen in elkaar geslagen of zelfs vermoord, hebben hun baan verloren, een relatie verbroken, enzovoorts, enzovoorts. Allemaal vanwege een onhandig Facebook-berichtje. Ditmaal het verhaal van een Amerikaan die 80.000 dollar aan zijn neus voorbij zag gaan na een kort Facebook-berichtje van zijn dochter.

De 69-jarige Amerikaan Patrick Snay vader van Dana Snay, had een rechtszaak aangespannen tegen de school waarvoor hij werkte in verband met leeftijdsdiscriminatie. Details in deze zaak zijn minder belangrijk, maar feit is dat Patrick de zaak won. Hij ontving 10.000 dollar aan salaris dat hij onterecht niet had ontvangen. Daarnaast werd de zaak met een schikking van 80.000 dollar afgedaan.

Echter één van de voorwaarden bij de schikking was dat Patrick hetgeen dat was overeengekomen geheim zou houden. Dergelijke bepalingen worden wel vaker opgenomen in zulke zaken. In dit geval om verdere reputatieschade van de school te voorkomen.

Dochter lief Dana, was enorm gelukkig met haar vaders overwinning en plaatste op Facebook het volgende berichtje:

Mama and Papa Snay won the case against Gulliver. Gulliver is now officially paying for my vacation to Europe this summer. SUCK IT.

Het duurde niet lang voordat de school op de hoogte kwam van Dana’s berichtje en besloot de schikking van 80.000 dollar niet uit te keren. En terecht, meende de rechtbank, want de voorwaarde waaronder de schikking was getroffen was geschonden. Papa kon dus fluiten naar zijn 80.000 dollar en Dana naar haar Europese vakantie. Een domme doos of was paps niet duidelijk genoeg geweest? (via: usatoda)

3 reacties

  1. Uitspraken van rechtszaken zijn toch openbaar toegankelijk?

    Uit dat feestboek bericht kan ik niet opmaken welke overeenkomst er is gesloten.

    Het lijkt er in ieder geval op dat deze zomer iemand niet naar Europa komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *