Facebook gaat eindelijk locatiegegevens gebruiken

Safety-Check
Voor een goed doel.

Facebook zal vanaf nu aan je vragen of je veilig bent als je je in een rampengebied bevindt. Zo komen die locatiegegevens toch nog eens van pas.

De nieuwe tool die dit voor elkaar krijgt heet Safety Check. Iedereen die zich in een rampgebied bevindt (wat wordt bepaald door locatiegegevens) krijgt automatisch een notificatie gestuurd, om te vragen of de persoon in veiligheid is. Hier kun je aangeven of je veilig bent, of dat je niet in het getroffen gebied aanwezig bent.

Snel informatie
Ook kunnen anderen als veilig worden opgegeven, mochten ze even geen toegang hebben tot hun telefoon. Op deze manier kunnen familieleden en vrienden er snel achter komen of iemand in orde is, en welke mensen er nog meer in het gebied aanwezig zijn.

Door verschillende locatiegegevens met elkaar te combineren hoopt Facebook de positie van een persoon zo nauwkeurig mogelijk te kunnen bepalen. Zo kijkt Facebook naar je woonplaats, waar het internet wordt gebruikt en recente locaties waar de persoon is geweest. Dit gebeurt overigens alleen als je de Nearby Friends-optie aangevinkt hebt.

Positieve reacties
Volgens Facebook zijn er al meerdere tests met Safety Check afgerond, die positief werden ontvangen. Het is natuurlijk de vraag of er ten tijde van een ramp een stabiele internetverbinding aanwezig is, en waar ter wereld Safety Check ingevoerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *