Facebook gaat eindelijk wat aan je timeline doen


Hoe vaak mis je niet een bericht op Facebook omdat het ergens onderaan verstopt wordt?

Facebook deelt je Timeline voor je in, en dat gaat niet -zoals bij Twitter – op chronologische volgorde. Zo kan het gebeuren dat je een dag te laat iemand met zijn ‘vul-hier-iets-gedenkwaardigs-in’ feliciteert omdat iedereen dat bericht heeft geliked.

Heel irritant, en dat heeft het team van Mark Zuckerberg inmiddels ook door. Ze gebruiken nu een systeem dat voorspelt hoe groot de kans is dat je iets leuk gaat vinden. Op basis daarvan wordt de volgorde van de timeline ingedeeld. Maar omdat je iets interessant vindt, betekent nog niet dat je het ook gaat liken.

Het nieuwe systeem gaat gebruikmaken van het aantal likes (dat is logisch) en verder van op onderzoek en enquetes gebaseerde informatie. De voorspellingen blijven dus, maar doordat er niet alleen meer gerekend met het potentieel aantal likes kan de timeline er een stuk relevanter door worden. Nieuws dat je misschien niet leuk vindt, wil je toch ook lezen.

Toch blijft dat ge-indeel van je timeline irritant. Wil je automatisch op de chronologische timeline terechtkomen als je naar Facebook gaat, dan moet je deze link als bookmark toevoegen. Je gaat daarmee in een keer naar de ‘Most recent stories’.

2 reacties

  1. Wat ze ook voor systeem of algoritme gebruiken, het is hoe dan ook irritant. Stel je kunt niet slapen en checkt om drie uur ’s nachts Facebook. Dan scroll je je een ongeluk. En zelfs op dat tijdstip geeft de app aan dat er 5 nieuwe berichten zijn op je tijdlijn. Yeah, sure thing. Daarvan zijn dan twee likes door vrienden van content wat je geen fuck interesseert, twee reclame items en een post van een vriend welke 36 uur eerder is gepost. Heel recent allemaal, om drie uur ’s nachts.

    En dan heb je het nog niet over al die ongelooflijke bullshit die geliket wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *