Facebook gaat spammers kapotmaken, eist $2 miljard

Facebook gaat spammers kapotmaken, eist $2 miljard
Spam is al jaren een groot probleem op ’s werelds grootste sociaal netwerk. Toch meent het bedrijf van Mark Zuckerberg dat ze succesvol optreden tegen spammers. Sterker nog, ze krijgen nog flink wat geld van ze.

Harde strijd tegen neplikes

In een blogpost laat Facebook weten dan ze kordaat blijven optreden tegen personen of bedrijven die ‘likes’ verkopen. Het verkopen van likes is al jaren een levendige handel. Want hoe meer likes een facebookpagina heeft, des te meer mensen de content zien die er gepost wordt. Bedrijven hebben dus baat bij veel likes, en er zijn talloze plekken waar je ze kunt aanschaffen. Facebook zegt echter dat dit juist averechts werkt, omdat ze het kunnen herkennen wanneer een facebookpagina wordt gevuld met neplikes.

Facebook pakt dit aan middels een algoritme dat steeds bijgewerkt wordt en het netwerk afspeurt op vreemde activiteiten. Een ander belangrijk onderdeel van hun spamstrijd is het financieel uitkleden van spammers. Via rechterlijke uitspraken heeft Facebook al bijna $2 miljard dollar toegewezen gekregen:

“We have obtained nearly $2 billion in legal judgments against spammers, and we utilize these channels when possible to remind would-be offenders that we will fight back to prevent abuse on our platform.”

Niet dat ze dat geld ooit krijgen van dergelijke spammers (althans, dat lijkt ons sterk), maar door het weghalen van de enige incentive om te gaan spammen – namelijk het verdienen van geld – hopen ze Facebook vrij te maken van neplikes.

2 reacties

  1. Grappig dat je via FB zelf als bedrijf kunt betalen voor het “promoten” van je pagina. Waarna er een hoop likes vanuit Korea en Zuid-Amerika op je pagina komen. Toch knap dat je dan als Nederlands bedrijf uit het niets internationaal doorbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *