Facebook heeft zojuist een concurrent voor Siri gelanceerd

Facebook heeft zojuist een concurrent voor Siri gelanceerd
Facebook heeft zojuist een concurrent voor Apple’s Siri, Google Now en Microsofts Cortana gelanceerd.

Spraakassistenten zijn hot. Niet in de letterlijke zin (hoewel, Cortana is een babe) maar om de reden dat iedere techreus er een wil hebben. Facebook mag aan het rijtje worden toegevoegd, zij hebben zojuist M gelanceerd.

M is een door kunstmatige intelligentie aangestuurde assistent die aan de Messenger-app wordt toegevoegd. Je kunt M vragen laten beantwoorden of complete taken laten uitvoeren. Wil je weten welke burgertent in de stad helemaal de bom is? M geeft je antwoord, en kan desgewenst meteen een reservering maken. Ook kan je bijvoorbeeld om cadeautips of suggesties voor weekendjes weg vragen.

Een voorbeeld van Facebook M in de praktijk:
Facebook M

Facebook zegt dat de nauwkeurigheid van een hoog niveau zal zijn, omdat het systeem achter de schermen door mensen wordt getraind. M zal bovendien alleen data uit Messenger gebruiken. Je reguliere Facebookdata wordt niet geraadpleegd. Sorry Zuckerberg, maar vind je het erg als we die claim met een korreltje zout nemen?

Facebook heeft de dienst vooralsnog alleen uitgerold naar een paar honderd mensen in de buurt van San Francisco. Het is niet bekend wanneer de dienst naar Nederland komt, maar reken erop dat dit nog wel even duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *