Facebook herkent straks jouw huiskamer

Facebook
Een AI robot van Facebook is in staat om naast mensen nu ook objecten, dieren en voorwerpen te herkennen.

Zodra je een foto upload op Facebook waar personen in voorkomen zul je bij de gezichten een vierkantje zien en kun je zo de naam invullen van een vriend of vriendin om ze te taggen. Dit algoritme-systeem van Facebook ontwikkelt zich steeds verder en het Facebook Research Team heeft een studie uitgebracht waarin te zien is dat de AI robot in staat is een neppe foto te maken op basis van een verzameling van echte foto’s. In de verzameling herkent de robot het object die elke keer terugkomt in de foto en creëert zo dus een neppe foto.

Facebook AI robot

Het systeem is nog niet waterdicht. Slechts bij 40% van de gevallen lukt het de robot om daadwerkelijk het juiste object eruit te vissen. Steeds meer techbedrijven zijn aan het experimenteren met techniek en foto’s. Zoals recent Microsoft met zijn How Old-leeftijdherkenningssite.

Het is dus goed mogelijk dat in de toekomst Facebook ook voorwerpen gaat herkennen in de foto. Als je bijvoorbeeld foto’s van je huis op Facebook hebt staan, is het mogelijk dat het sociale netwerk je interieur herkent aan een bepaald merk en zo die gegevens door gaat verkopen aan potentiële adverteerders. Big brother is watching you. Tot in het persoonlijke toe.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *