Facebook Home: 500.000 downloads in 9 dagen tijd

Auteur: , 7 Reacties
Facebook Home recensies

Gaat deze nieuwe app belevenis van Facebook een regelrechte hit worden?

Gezien het feit dat Facebook wereldwijd zo’n 1 miljard actieve gebruikers heeft zou je kunnen zeggen dat 500.000 downloads in iets meer dan een week nogal karig is. Er zijn echter wel wat kanttekeningen te plaatsen.

Zo werd Facebook Home pas wereldwijd beschikbaar op 16 april en daarnaast is de app alleen te installeren op de HTC One X & One X+, Samsung Galaxy S III & Galaxy Note II. Later volgen nog de HTC One en Samsung Galaxy S4.

Opvallend is dat de mensen die Facebook Home geïnstalleerd hebben niet echt positief zijn, om het voorzichtig te zeggen. Zoals hierboven te zien is zijn de recensies in de Play Store niet lovend te noemen.

De meeste mensen klagen over het feit dat je telefoon door Facebook Home teveel een Facebook-telefoon wordt en dat andere functies moeilijker bereikbaar worden. Het feit dat foto’s uit je newsfeed vol in beeld komen kunnen veel mensen niet waarderen. Zoiets is aardig als je vrienden hebt die mooie foto’s maken, maar helaas is dat meestal niet zo.

Heb jij Facebook Home toevallig al geprobeerd? En wat is jouw ervaring? Recensies van andere mensen kan je HIER lezen.7 reacties

Via een .apk op mijn telefoon gezet, omdat deze app ‘niet in uw land beschikbaar is’?

App refreshed niet snel genoeg, werkt onduidelijk en omslachtig. Het ziet er wel heel mooi uit! Werkt ook wel snel, maar ook is het lastig omdat het meteen ingesteld word als je startscherm.

Maar toch… Houd het bij de “oude” Facebook app!
@martijnnijenkamp: als het goed is staat hij nu wel in de Play Store. Tot en met 16 april was hij alleen in de VS beschikbaar als het goed is.
@robertr: oké. Maar ik weet hoe het werkt, slecht. Maar dat is mijn mening. Dus bedankt voor de tip, maar ik ga ‘m niet downloaden voordat er een update beschikbaar komt…
@martijnnijenkamp: wat ik begrepen heb is dat Facebook elke maand met een update van de app wil komen.

Als ik echter kijk naar het niveau van de reguliere Android Facebook app dan vrees ik het ergste.
Facebook kan al niet eens een normale app maken die altijd feilloos werkt en zonder enorme data te verbruiken (binnenhalen foto’s)

Een launcher ga ik echt niet gebruiken van FB, en mijn vrienden zijn niet altijd knap, lief in the club, springend op strand of uit vliegtuigen springend. Dus de foto’s die ik zou zien zijn crap.
@tomleeuw: de Facebook Android app is inderdaad crap.

Paar maanden geleden verwijderd van mijn telefoon. Een verademing kan ik je vertellen.
@robertr: Nou voor Apple ook hoor, app werkt echt niet altijd feilloos. Het is niet voor niets dat mensen facebook gebruiken via de website (dus ook op phone of tablet)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).