Facebook Home nu te downloaden via Google Play store

Facebook Home
Na de introductie op vier april kan je vanaf heden de launcher voor Facebook Home downloaden in de Google Play store. De schil over de standaard Android-interface is maar voor een select aantal apparaten beschikbaar.

Bezit je een HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III of Samsung Galaxy Note II, dan kan je vanaf nu Facebook Home downloaden en installeren via deze link. Na installatie verandert de app je homescreen en lockscreen, waardoor je op ieder moment direct interactie kunt hebben met de Facebook-content op je wall. De applicatie is als een laag die over het Android OS wordt gelegd en tevens toegang geeft tot een groot aantal applicaties.

Het homescreen toont de foto’s uit je Facebook-stream. Nadat je het toestel hebt ontgrendeld, kan je door de content scrollen. Een post liken kan door twee keer op het scherm te drukken en je kunt direct een antwoord geven vanaf het homescreen. Via een centrale knop met je persoonlijke profielfoto heb je toegang tot de diverse applicaties waaronder de Messenger, de laatst gebruikte applicatie en een overzicht van favoriete applicaties.

[gv data=”HiqbNxRurFA”][/gv]

De Chat Heads zijn nu ook beschikbaar op toestellen zonder Facebook Home. De Messenger app heeft namelijk vandaag een update gekregen en beschikt nu ook over de Chat Heads functie. Net zoals bij Facebook Home toont de app een ronde pictogram met het gezicht van degene tegen wie je praat, ongeacht de toepassing die je gebruikt. Door op het ronde icoontje te klikken kan je antwoorden op sms- en Facebook-berichten zonder van applicatie te wisselen.

Facebook HomeFacebook Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *