Facebook introduceert anoniem inloggen

Facebook introduceert anoniem inloggen
Tijdens de F8 Keynote presentatie heeft de grote baas van Facebook, Mark Zuckerberg, aangekondigd dat je straks zelf kan kiezen welke informatie je deelt met een app.

Bij veel apps kan je tegenwoordig met je Facebook account inloggen. Vaak werden er dan ook privé-gegevens gedeeld met deze app. In een toekomstige update zal je meer controle krijgen over welke gegevens je wilt delen. Het wordt zelfs mogelijk om anoniem in te loggen bij apps zodat deze helemaal geen informatie van jou ontvangen.

Tijdens het inloggen bij een app krijg je een lijst te zien van welke gegevens er met de app worden gedeeld. Dit kan je dan doormiddel van een vinkje uitzetten, je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om deze info wel te delen. Je krijgt nu in ieder geval de keuze om dit doen.

Als je nog niet zo bekend bent met een app kan je nu ook anoniem inloggen. Facebook geeft dan ook aan dat je op deze manier makkelijk een app kan uitproberen zonder dat je meteen alle privé-gegevens met de app moet delen. De wijzigingen zullen de komende maanden worden ingevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *