Facebook is weer bezig met iets nieuws, ‘Social Cards’

Facebook is weer bezig met iets nieuws, 'Social Cards'
In iOS is Facebook aan het testen met zogenaamde ‘Social Cards. Hiermee wordt er extra informatie getoond wanneer je een statusupdate plaatst met een check-in.

Hierdoor komen de most recent updates niet meer bovenaan te staan. Met de ‘Social Cards’ worden er juist updates getoond van mensen die op dezelfde locatie zijn ingechecked. Mocht je bijvoorbeeld een statusupdate plaatsen over een restaurant dan krijg je bovenaan in de lijst te zien wie van je vriendengroep daar al eens eerder is geweest.

Datzelfde geldt voor een statusupdate over muziek. Plaats je een YouTube video of tag je een artiest dan zie je meteen welke van je vrienden naar dezelfde muziek luisteren. Hiermee hoopt Facebook meer interactie uit te lokken tussen vrienden onderling. Dit komt er dus op neer dat je de meest recente updates van vrienden niet meer in één oogopslag te zien krijgt.

Het duurt natuurlijk niet lang meer voordat er een advertentie wordt verwerkt in een ‘Social Card’. In deze test zien we daar nog niks van terug. Maar er wordt al gesproken over een mogelijke advertenties voor restaurants waar je zojuist bij bent ingechecked.

Het gaat vooralsnog om een test die alleen op de iPhone wordt gedaan. Of deze proef ook voor Android beschikbaar komt en of het ook daadwerkelijk in een update wordt aangeboden is niet bekend.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *