Facebook komt eindelijk met embedden van posts

Embedden Facebook
Vanaf vandaag is het mogelijk om openbare statussen, foto’s, video’s en hashtags van Facebook te embedden op websites. Maar Facebook zou Facebook niet zijn als er geen addertje onder het gras zou zitten.

Er moet namelijk eerste een Facebook-plug-in geïnstalleerd worden. Hoewel deze op dezelfde manier werkt als de Like-knop en Comments-plug-in, moet er toch net even wat extra moeite gedaan worden dan bijvoorbeeld bij Twitter of Instagram. Maar het brengt daarnaast ook voordelen met zich mee: commentaar op ingebedde posten verschijnen niet alleen op de betreffende websites, maar ook op Facebook zelf. Bij Twitter moet je eerst naar een pop-up-scherm om te reageren op een Tweet.

Met deze nieuwe functie wordt het voor beroemdheden misschien wel interessanter om niet alleen Twitter, maar ook Facebook meer te gaan gebruiken. Ze zitten dan namelijk niet maar vast aan de 140 leestekens en hun statussen en foto’s kunnen nu dus ook over het hele web verspreid worden.

Momenteel is de nieuwe functie alleen geintegreerd op de websites van Bleker Report, CNN, Huffington Post, Mashable, en People, maar Facebook belooft dat een bredere beschikbaarheid spoedig zal volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *