Facebook komt met eigen cryptomunt?!

Auteur: , Geen reacties
Facebook gaat wellicht de crypto-wereld betreden

Wordt de Zuckercoin werkelijkheid?

De cryptocurrency-hype is nog helemaal niet voorbij, al suggereert de meest recente Bitcoin-koers dat wel een beetje. Facebook denk daarentegen dat er nog winst te behalen valt in het fenomeen dat Nederlanders de helft van de tijd juist flinke verliezen oplevert.

Facebook overweegt namelijk een eigen cryptomunt te ontwikkelen, aldus ingewijden tegenover Cheddar. Het idee van het sociale platform lijkt op het eerste gezicht een beetje op dat van console-ontwikkelaar Atari, maar het idee erachter is anders.

De cryptomunt moet namelijk een betaalmiddel worden voor gebruikers, die bijvoorbeeld op Facebook’s marktplaats of via Messenger zo geld naar elkaar kunnen overmaken. Zuckerberg’s privacyschender ziet de potentie in blockchain-technologie en er zou dan ook een klein team hard aan het werk zijn om de munt werkelijkheid te maken.

Nu, niemand weet waar het allemaal naar toe gaat met de crypto-gekte, maar persoonlijk kan Facebook de grondlegger worden van een matig fenomeen. Wat nou als allerlei (sociale) platformen hun eigen virtuele munt gaan ontwikkelen en je straks een Marktplaats-coin, LinkedIn-munt en YouTube-cryptocurrency hebt. Dan zie je door de crypto-bomen het crypto-bos niet meer.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).