Facebook komt met plan voor gratis internet

Mark Zuckerberg
Het sociale netwerk denkt een oplossing te hebben gevonden om gratis internet te gaan aanbieden op plaatsen waar nu geen fatsoenlijke verbinding mogelijk is.

Facebook wil meehelpen aan een wereld die via internet verbonden is. Hoewel een groot deel van de planeet inmiddels connected is, zijn er nog genoeg landen die deze mogelijkheid niet hebben. Het Amerikaanse bedrijf kondigde 2 jaar geleden het idee al aan en nu lijkt het eindelijk te gaan gebeuren. Vandaag werd namelijk bekend dat het sociale netwerk gaat samenwerken met Eutelsat. Een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in communicatiediensten door middel van satelliettechnieken.

Samen werken de bedrijven aan een gratis internetnetwerk via een AMOS-6-satelliet. Om dit te bewerkstelligen slaan ze de handen ineen met het Israëlische Spacecom. De drie bedrijven gaan zich richten op Afrika, waar ze 14 landen willen voorzien van gratis internet.

Als alles volgens plan verloopt moeten in 2016 de eerste landen verbonden zijn. Facebook ziet Afrika als een begin en het idee is om zo snel mogelijk wereldwijd mensen te helpen aan een goedwerkende internetverbinding.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *