Facebook komt met telefoon

Facebook komt met telefoon
Op 4 april komt er ein-de-lijk duidelijkheid over Facebooks telefoonplannen. Zuckerberg gaat namelijk HTC’s verkopen.

Facebook heeft persuitnodigingen rondgestuurd met de tekst “Come See Our New Home On Android”. Een subtiele verwijzing naar zowel het besturingssysteem als de naam van het project. Bronnen binnen het bedrijf melden dat Facebook een aangepaste versie van Android zal laten zien op een HTC-telefoon – waarschijnlijk de Myst – waarbij de integratie met het platform sterk aanwezig is. Facebook zou een “application layer” ontwikkeld hebben waardoor vooral het beginscherm des Facebooks is vormgegeven, en er met talloze apps integratie is. De Facebook-app Messenger zal dan ook nadrukkelijk aanwezig zijn en de newsfeed van gebruikers krijgt een prominente, toegankelijke plek op het beginscherm van de telefoon, meldt Techcrunch.

Facebook Home

De naam voor Facebooks telefoon zou ‘Facebook Home’ zijn. De keuze om in zee te gaan met het Taiwanese HTC is ook een logische, die brachten eerder al de Cha Cha uit, een smartphone die diep geïntegreerd was met Facebook. Bovendien heeft Facebook met een eigen telefoon dé ultieme tool in handen om de mobiele activiteiten uit te breiden en meer data over gebruikers te genereren.

Want Facebook ♥ data van gebruikers.

'Facebook komt met telefoon'

Nog geen reacties

  1. Facebook is niet eens in staat om een fatsoenlijke Android app te ontwikkelen. Deze ‘Facebook telefoon’ geef ik dan ook zéér weinig kans van slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *