Facebook koopt Oculus VR voor €1,45 miljard

Auteur: , 5 Reacties
Oculus Rift

Zuckerberg heeft wederom een mega-aankoop gedaan in techland, want Facebook heeft zojuist Oculus VR ingelijfd. De social media-gigant legt er totaal 2 miljard dollar voor op tafel.

Oculus VR is het inmiddels wereldberoemde bedrijfje dat de Oculus Rift maakt, een virtual reality-bril met een stereoscopisch gezichtsveld. De headset meet bewegingen van het hoofd en gebruikt deze data als besturing in het spel. Hierdoor kom je terecht in een angstaanjagend realistische wereld. Inmiddels heeft het bedrijf al 75.000 exemplaren van de ontwikkelaarskit verkocht.

Oculus VR ontstond via Kickstarter, waar het 2,4 miljoen dollar inzamelde voor de ontwikkeling van de Rift. Het bedrijf werd opgericht door Palmer Luckey en de medeoprichters van Scaleform. Nu behoren ze beiden toe aan het team van Zuckerberg. Facebook betaalt 400 miljoen dollar in contanten, de rest wordt uitbetaald in 23,1 miljoen Facebook-aandelen die momenteel 1,6 miljard dollar waard zijn.

Wat moet Facebook er eigenlijk mee?

Virtual reality is de toekomst van gaming. Naast het relatief kleine Oculus VR richten ook grote spelers als Sony zich op de VR-wereld. Zuckerberg is er alles aan gelegen om een voorsprong te nemen en ziet daar een rol voor Facebook in weggelegd. Hij laat weten:

“Mobiel is het platform van vandaag, en nu maken we ons gereed voor het platform van morgen. Oculus heeft de potentie om het meest sociale platform ooit te creëren. En om de manier waarop we werken, gamen en communiceren te veranderen.”

Facebook wil de toepasbaarheid van de virtual reality-bril doortrekken naar meer takken van sport. Denk aan communicatie, media & entertainment en educatie. Gezien de enorme potentie zien ze virtual reality-technologie als een belangrijke kanshebber om het volgende sociale platform te worden, zo laat het bedrijf weten.

Omgerekend 1,45 miljard euro voor de belangrijkste VR-speler op de markt klinkt daarmee als een koopje.

Als je Google Glass al erg vond, wacht maar totdat je een zaaltje vol Rift-dragers ziet:
Oculus Rift-drager

Meer weten over de Oculus? Lees dan DIT ARTIKEL!5 reacties

DIK DIK DIK!!!!!
Binnenkort dus snel te verwachten dus ipv dat 5 Jaren plan. Kan niet wachten op de Rift :)
Joepie.
Ai dit komt onverwacht. Facebook is wel erg gulzig….
@Laue: onverwacht van FB inderdaad, maar het zat er natuurlijk aan te komen dat een grote speler het bedrijf zou inlijven.
Ik heb hier eigenlijk alleen maar de volgende url aan toe te voegen: http://whiteguyswearinoculusrifts.tumblr.com/

Oh, en ik wil er een.
@sqwerty: Only white guys? Where are the brothers?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).