Facebook koopt WhatsApp voor $16 miljard!

Facebook koopt WhatsApp
Facebook laat weten dat het WhatsApp heeft gekocht. Het social media-bedrijf van Mark Zuckerberg (29) legt daarvoor 4 miljard dollar op tafel, aangevuld met Facebookaandelen ter waarde van 12 miljard.

Naast het aankoopbedrag wordt er nog 3 miljard in Facebookaandelen gereserveerd voor werknemers van WhatsApp, die nu het Facebookteam komen versterken. WhatsApp CEO Jan Koum, voormalig werknemer van Yahoo en bedenker van de berichtendienst, treedt toe tot Facebooks raad van bestuur.

Dienst blijft los staan

Facebook is wel zo slim om meteen te roepen dat de app, waar tot voor kort nog maar 55 mensen werkte, los zal blijven opereren van Facebook. Iets dat ze na de aankoop van Instagram ook hebben gedaan, dus dat lijkt geen loze belofte. Facebook laat weten dat WhatsApp maandelijks 450 miljoen gebruikers heeft, waarvan 70% de dienst dagelijks gebruikt. Iedere dag komen er ruwweg 1 miljoen gebruikers bij, aldus de nieuwbakken eigenaar van WhatsApp. Het WhatsApp-verkeer zou inmiddels globaal gelijk staan aan het totale sms-verkeer. Bizar veel dus (en het geeft meteen aan waarom de waarde van WhatsApp zo gigantisch is).

“WhatsApp is op weg om 1 miljard mensen te verbinden. Dergelijke diensten die zulke mijlpalen bereiken zijn ontzettend waardevol,” aldus Mark Zuckerberg in een reactie. “Ik ken Jan al een lange tijd en ben verheugd om samen te werken met hem en zijn team op de wereld meer open en connected te maken.”

Nog maar 5 jaar oud

WhatsApp werd in 2009 uitgebracht voor de iPhone, later werd het ook beschikbaar gesteld voor andere besturingssystemen. De dienst is voor nieuwe gebruikers het eerste jaar gratis, waarna er een jaarlijkse betaling wordt gevraagd. Afhankelijk van het besturingssysteem kost WhatsApp na het eerste gratis jaar tussen de €0,79 en €0,99 per jaar. De app is op sommige besturingssystemen beschikbaar in meer dan dertig talen. Vorig jaar gingen er nog geruchten dat Google in gesprek zou zijn voor een overname.

Geen zin meer in de berichtendienst nu Zuckerberg aan het roer staat? Apparata to the rescue. We hebben hier 10 WhatsApp-alternatieven voor je verzameld.

8 reacties

  1. Ik mis het laatste stuk van het artikel?

    Maar ontopic; als dit voor mij als gebruiker gevolgen heeft doordat facebook wordt gelinked of wat dan ook, dan wordt het tijd om over te stappen naar een alternatief.

  2. ik heb nog nooit betaald voor whatsapp, jeej android. Maargoed, ik ga maar weer smsen of een alternatief zoeken. Ik heb een hekel aan facebook.

  3. Jaren lang probeer ik uit de buurt van FB rotsooi te blijven, maar per se willen ze mij en mijn soort mensen ook hebben. Nu vind ik ze toch echt te ver gaan. K*t Mark…. Ik wacht nog even op Hemlis (https://heml.is). Tot die tijd gebruik ik hangouts wel. Tegenwoordig gebruik ik ook veel meer hangouts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *