Facebook laat iedereen live streamen

Hee hooooi
You get live streaming, you get live streaming, you get live streaming. Everybody gets live streaming!

Na een beperkt aantal celebs is nu ook de massa aan de beurt om live te mogen streamen op Facebook. Ok, ok, ok, iedereen is wat overdreven want met iedereen bedoelt Facebook iets anders dan je zou denken. Je moet Amerikaan zijn en een iPhone hebben om Facebook Live nu te mogen gaan gebruiken. Goed daar gaan we allemaal als platte Nederlandse boeren het schip in. Zelfs als je een iPhone hebt liggen, ben je nog niet aan de beurt.

Tot nu toe waren alleen een paar door Mark Zuckerberg persoonlijk geselecteerde beroemdheden voorzien van livestreaming, maar de test werd goed ontvangen. Dus we rekenen er hier op het hoofdkwartier van Apparata wel op dat de rest van de wereld snel ook aan het streamen wordt gezet. Wat wel opvallend is, is dat Facebook dit helemaal zelf uitrolt, want normaal gesproken zouden ze de portemonnee gewoon trekken en voor een paar miljard een concurrent kopen. Maar blijkbaar moet Mark na het weggeven van enkele tientallen miljarden even rustig aan doen en moeten de makers van Meerkat nog even wachten voordat ze op een eiland kunnen gaan zitten.

Wat we wel meteen krijgen (op iPhones) is Collages. Facebook zet foto’s die tegelijkertijd zijn genomen vast bij elkaar. Daardoor kun je ze meteen sharen. Op Android moet je nog even wachten op die functie, maar Google Photos doet dat al een tijdje voor je natuurlijk.

Als derde is er een nieuw soort menuutje dat uitklapt als je op je telefoon iets wilt gaan delen met de wereld. Die tool moet het allemaal nog eenvoudiger maken voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *