Facebook laat je voortaan ook virtueel dood gaan

Facebook laat nabestaande account beheren
Misschien heb je er wel eens over nagedacht: wat gebeurt er met mijn Facebook– of Twitter-account als ik er straks niet meer ben? Facebook heeft daar iets op gevonden.

Natuurlijk kun je altijd je wachtwoorden delen met een goede vriend of een familielid, maar misschien wil je dat helemaal niet. Facebook komt nu met een andere optie: je kan van te voren iemand aanwijzen die jouw account mag beheren, zodra jij er zelf niet meer bent. Diegene kan jouw account bijvoorbeeld omzetten naar een herdenkingspagina. Op dit moment is deze optie alleen nog beschikbaar in de VS, maar binnenkort kunnen wij er ook kennis mee maken.

De persoon die jouw account na je dood gaat beheren heeft geen toegang tot je gehele pagina. Ze kunnen bijvoorbeeld vriendschapsverzoeken accepteren en je coverfoto wijzigen, maar je privéberichten blijven privé. Daarnaast is het voor nabestaanden mogelijk om een back-up te maken van al je foto’s. Eerder konden de herdenkingspagina’s niet beheerd worden, maar sinds de update is dat dus wel mogelijk.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *