Facebook laat je voortaan zelf het nieuwsoverzicht indelen

Facebook laat je voortaan zelf het nieuwsoverzicht indelen
Ook zo’n hekel aan de random manier waarop Facebook je nieuwsoverzicht cureert? Goed nieuws, het sociala media-netwerk geeft je meer controle over wat je wel en niet wilt zien.

Het wordt mogelijk om grotendeels zelf te bepalen welke statusupdates je te zien krijgt. Facebook heeft vandaag een aantal nieuwe manieren geïntroduceerd om daar zelf actief invloed op te hebben. Voorheen kon je in het instelllingenmenu alleen aangeven welke personen, pagina’s en groepen je wel en niet wil volgen. Facebook breidt dit uit door per vriend of pagina aan te geven of je berichten snel, standaard of helemaal niet wilt zien. Hier een overzicht van de vernieuwingen:

1. Selecteer vrienden en pagina’s die je het eerst wilt zien

In het instellingenmenu kun je aangeven welke vrienden en facebookpagina’s je het belangrijkst vindt, die worden voortaan extra uitgelicht in je Nieuwsoverzicht, dat qua looks overigens niet zal veranderen. Alleen qua indeling.

2 Nieuwe Pagina’s vinden

Gebaseerd op pagina’s die je leuk hebt gevonden in het verleden, kun je nu nieuwe Pagina’s ontdekken waarin je mogelijk geïnteresseerd bent.

3. Selecteer vrienden of Pagina’s die je wilt volgen of ontvolgen

Je krijgt nu een lijst te zien van de mensen, Pagina’s en groepen die zijn verschenen in jouw Nieuwsoverzicht in de laatste week, net als de personen die je hebt ontvriend in het verleden. Je kunt je eigen voorkeuren op elk moment aanpassen in de instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *