Facebook legt uit hoe een 360 graden video in elkaar zit

Facebook 360 Video
Cool story! Much science.

Net als YouTube ondersteunt ook het grootste sociale netwerk ter wereld de interactieve filmpjes. Video’s bekijken in 360 graden zorgt er letterlijk voor dat jij bepaalt wat je ziet. Via een smartphone is het mogelijk om met je vinger het kijkbeeld te veranderen. Super interactief, en leuk! Facebook vertelt in een blogpost dat het een hele opgave was om de techniek te realiseren op de social media website.

“In 360 video, instead of a warped landmass, there are either same-color pixels nearby or pixels that are indistinguishable at the render time. We found our solution to this problem by remapping equirectangular projection layouts to cube maps. “

Via een kubusvorm kon de techniek makkelijker worden toegepast. Elk stukje van de video moet zich vloeiend overlappen. Als je naar een gezicht kijkt, moet het wel een gezicht blijven. En niet de zoveelste Walking Dead aflevering. Facebook lanceerde in september de ondersteuning voor 360 graden video. Wie zich meer wil inlezen in de aparte videotechniek kan HIER terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *