Facebook Messenger gaat advertenties tonen

Facebook Messenger
Dat was natuurlijk onvermijdelijk.

Door op agressieve wijze de Messenger-app aan Facebookgebruikers op te dringen, en door de chatfunctie in de reguliere app doodleuk uit te schakelen, is het aantal gebruikers explosief gegroeid. Wereldwijd zijn het er zo’n 500 miljoen die de Messenger-app voor Android of iOS gebruiken, maar winst wordt er nog niet mee gemaakt.

Advertenties vermomd als berichten

Daar gaat mogelijk verandering in komen, want Facebook-topman David Marcus vertelt in de Wall Street Journal dat de app binnenkort advertenties gaat serveren. Hij geeft aan dat de advertenties niet overheersend mogen worden, en dat gebruikers niet het gevoel moeten krijgen dat ze overvallen worden door adds, maar zo nu en dan een gesponsord berichtje tussendoor lijkt onvermijdelijk. Wanneer ze daarmee gaan beginnen is nog niet bekend.

Verder wordt onderzocht of Messenger ook ingezet kan worden als communicatietool tussen bedrijven en klanten. Denk bijvoorbeeld aan vliegtuigmaatschappijen die via de app contact kunnen opnemen met de klant, en vice versa.

Overigens zijn er voor WhatsApp geen plannen op advertentiegebied. De voor 19 miljard gekochte app blijft reclamevrij. Voorlopig.

Nog geen reacties

  1. Wij leveren onze “privacy” in met de gedachte dat dit het verdien model van Facebook (Whatsapp / Google / en anderen) is… maar nee ze gaan er nu nog reclame bovenop gooien ook.

    Snel gedaan met messenger als Whatsapp dezelfde functies blijft behouden, maar dan zonder reclame…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *