Facebook Messenger wordt binnenkort NOG irritanter

Facebook Messenger
Facebook duwde de app een paar jaar geleden door onze strot en gaat nu nog vervelender doen.

Facebook Messenger is op zich geen slechte app als je wat berichten uit wilt wisselen met je vrienden, ware het niet dat je dit ooit gewoon in de Facebook-app kon doen. Dat maakt Messenger direct al overbodig. Inmiddels zijn we er vast allemaal wel aan gewend, maar dat is voor Facebook geen reden om gas terug te nemen. In tegendeel: de volgende hatelijke ‘feature’ staat alweer klaar.

Facebook is namelijk van plan om advertenties te gaan tonen in jouw gesprekken. Hierbij gaat het om video’s die (je raadt het al) vanzelf beginnen met afspelen. Ben je net aan een goed gesprek bezig, komt er opeens een irritante advertentie voorbij. Daar zitten we dus echt niet op te wachten.

Volgens Quartz krijgt de eerste testgroep nu al advertenties voorgeschoteld. Hun reactie is voor Facebook bepalend voor de verdere uitrol: blijven zij Messenger ‘gewoon’ gebruiken, dan is de kans groot dat binnenkort ook de rest van de wereld de lul is.

5 reacties

  1. > blijven zij Messenger ‘gewoon’ gebruiken ..
    blijven zij de enige manier om berichten uit te wisselen met je Facebook contacten ‘gewoon’ gebruiken ..

    • @gregorius: dat kun je afkopen voor 15 euro per jaar.

      Maar dat gezegd hebbende, ik heb geen bezwaren tegen advertenties, maar wel als ze de weergave van de webcontent belemmeren. Iets wat best wel eens wat aandacht mag gaan krijgen hier, want de laatste tijd is het regelmatig huilen met de pet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *