Facebook rakelt het verleden op

Zou hij ook last hebben van de bug?

En nee, het is niet via ‘Jaar in Vogelvlucht’

Ineens staat je tijdlijn vol met oude posts, die als nieuw geplaatst zijn. Je vrienden snappen er niets van en jij evenmin. Je was toch niet deze week op vakantie? Het blijkt dat een vervelende bug op Facebook de oorzaak is van dit vreemde gedoe. Het is niet bekend hoeveel gebruikers er last van hebben, maar Facebook is bezig met een oplossing.

De bug selecteert oude posts en foto’s willekeurig en deelt ze automatisch als nieuw.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak precies is, maar het probleem kwam aan het licht toen Facebook de nieuwe feature ‘Jaar in Vogelvlucht’ uitrolde. Deze feature laat je door middel van een slideshow al je hoogtepunten van het jaar zien.

Sommige gebruikers kregen de bug toen zij de slideshow maakte of toen ze de app op hun smartphone updatete. Op het Facebook help forum stellen veel gebruikers vragen over de bug.

Het goede nieuws is dat gebruikers niet bang hoeven te zijn dat hun account gehackt is of dat hun foto’s door derden zijn verkregen.

Hoewel de bug irritant is, kan je het niet vergelijken met het nep-nieuws dat momenteel op Facebook wordt verspreid. En dat nieuws is best vervelend, aangezien we tegenwoordig al ons nieuws van social media halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *