Facebook test met eigen betaalsysteem

Kopen kopen kopen met Facebook
Facebook heeft al jaren een relatie met PayPal, maar wil desondanks zijn eigen betaalsysteem introduceren. Hiermee zouden gebruikers met hun Facebook-account kunnen inloggen bij andere retailwebsites en zo aankopen doen.

Dit meldt AllThingsD. PayPal biedt een soortgelijke mogelijkheid ook, maar daarbij moet er altijd aangemeld worden voor de website in kwestie. Als dit straks de Facebook-account verenigd is, is er slechts 1 account nodig waar ook meteen de betaalgegevens van de klant in staan.

Facebook hoopt hiermee de drempel lager te maken om online aankopen te doen bij aangesloten winkels. Veel gebruikers hebben namelijk al hun creditcard-gegevens in hun account staan voor Facebook-spellen. Voor diegene wordt het dus erg makkelijk om zonder enige extra rompslomp wat online te kopen.

Op dit moment is de test beperkt tot de Amerikaanse online kledingwinkel JackThreads, maar als straks de dienst verder uitgebreid wordt dan heeft niet alleen PayPal er een geduchte concurrent bij, maar ook Amazon en Google bieden soortgelijke diensten aan. Het is nog onduidelijk wanneer Facebook hun dienst uit de testfase haalt en het op grote schaal gaat aanbieden, of dat dit überhaupt gaat gebeuren.

Daarbij komt natuurlijk ook nog dat Facebook nu aardig wat data kan gaan vergaren over het online winkelgedrag van hun gebruikers zonder hier enige extra moeite voor te hoeven doen, waardevolle informatie voor het maken van gerichte advertenties. Maar laten we van het goed van de mens uit gaan en vol houden dat het Facebook gaat om online shoppen makkelijker te maken, en niet zozeer te kijken wat wij aan kinky lingerie degelijke werkkleding kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *