Facebook updates smeken je om Stories te gebruiken

Facebook updates
Facebook heeft heel wat over om je van Snapchat af te halen, maar of we er enthousiast van worden…

Echt uniek konden we Facebook Stories niet noemen bij de release. De ‘gloednieuwe’ functie werd begin dit jaar geïntroduceerd op het sociale medium, maar bleek in feite niets meer te zijn dan een schaamteloze kopie van Instagram Stories, dat op zijn beurt weer af had gekeken bij Snapchat. Nieuwe Facebook Stories features moeten je echter alsnog overhalen.

De verbeterde Facebook Camera-app maakt het voor zowel iOS als Android-gebruikers mogelijk om meteen live te gaan, met de optie om je vrienden ook op Facebook Stories mee te laten genieten. Tijdens de uitzending kun je gebruikmaken van Camera-effecten die natuurlijk in de verste verte niet gestolen zijn van Snapchat.

Een andere functie die Facebook introduceert, is de mogelijkheid om GIFs te maken via de speciale Camera-applicatie. Na het opnemen van een stukje video kun je geheel naar eigen smaak de GIF in elkaar zetten. Natuurlijk is het de bedoeling dat je deze daarna deelt met je vrienden via Facebook Stories, of via je oude vertrouwde tijdlijn.

Als laatste is het mogelijk om tekst updates te maken met een gekleurde achtergrond, waardoor iedereen een motivatiespreker kan worden (net als op Instagram). Gelukkig komt de nieuwe lik verf van Facebook zelf een stuk minder wanhopig over. Hieronder zie je de nieuwe lik verf van het sociale medium.

Facebook update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *