Facebook voorspelt het einde van Princeton University

Princeton vs Facebook
Eerder deze week trok Princeton University de nodige aandacht met een onderzoek waaruit zou blijken dat Facebook te vergelijken was met een besmettelijke ziekte en dat het snel zou zijn afgelopen met het sociale netwerk. Facebook laat dat uiteraard niet over zijn kant gaan en komt keihard terug met een eigen onderzoek.

Bij Facebook zijn ze ook niet gek en weten ze ook wel een en ander af van het analyseren van data. Daarom besloot Mike Develin, Data Scientist bij Facebook, om samen met wat collega’s eens te kijken naar de informatie met betrekking tot Princeton University. Bijvoorbeeld in vergelijking met Harvard en Yale.

En het resultaat is schokkend (met een knipoog)! Uit de gegevens van Facebook blijkt dat het niet lang meer kan duren voordat Princeton de deuren wel kan sluiten. De hoeveelheid publicaties daalt en ook zouden er steeds minder inschrijvingen zijn.

Deze post van Mike Develin maakt maar weer eens duidelijk dat op papier iets wel kan lijken te kloppen, maar dat de praktijk vaak heel anders is. (via: facebook.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *